• Kontrast strony

Od poniedziałku, 19 kwietnia br. wprowadzone zostały zmiany dotyczące możliwości prowadzenia warsztatów szkoleniowych. Uczniowie i słuchacze przystępujący do egzaminu zawodowego lub egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie w sesji czerwiec – lipiec mogą realizować zajęcia z zakresu praktycznej nauki zawodu stacjonarnie w miejscu ich prowadzenia, przy zachowaniu reżimu sanitarnego. Zajęcia mogą być prowadzone w grupach umożliwiających zachowanie dystansu społecznego, w wybranych dniach tygodnia oraz w wymiarze nieprzekraczającym 16 godzin tygodniowo.

W Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Tczewie, pracowników młodocianych z III klasy Szkoły branżowej I stopnia, zatrudnionych przez Pomorską Wojewódzką Komendę OHP jest dwóch. Jeden z uczestników kształci się w zawodzie kucharza, natomiast drugi w zawodzie cukiernika.

Dnia 20 kwietnia w przygotowaniach do egzaminu zawodowego w zawodzie kucharz udział wziął Marcin Tubaja. Uczestnik przygotował tradycyjny żurek oraz zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym z dodatkiem sera i śmietany. W międzyczasie zadań praktycznych na bieżąco uzupełniana była wiedza teoretyczna. Młodociany został również wyposażony w niezbędne materiały dydaktyczne.

Praktyczna nauka zawodu.
Praktyczna nauka zawodu.
Pracownik młodociany – Marcin Tubaja.
Pracownik młodociany – Marcin Tubaja.
Efekt końcowy warsztatów.
Efekt końcowy warsztatów.
 
Autor tekstu: Paulina Szmaglińska
Autor zdjęć: Katarzyna Maciejewska

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.