• Kontrast strony

W 11-19 Hufcu Pracy w Słupsku prężnie działa koło kulinarne "Kuchcik". Cieszy się ono wielką popularnością wśród uczestników. Zazwyczaj młodzi kucharze podczas zajęć przyrządzają różne smakołyki. Przez wszystkie lata funkcjonowania koła upieczono, ugotowano i usmażono niezliczoną ilość potraw.

Tym razem postanowiono stworzyć „Przepiśnik” ze sprawdzonymi recepturami. Większość uczestników warsztatów to trzecioklasiści, dlatego zgromadzone przez nich przepisy będą spuścizną dla nowo przybyłych. Uczestnicy odnaleźli ulubione potrawy, surfując w Internecie. Następnie nanieśli je na specjalnie przygotowane kartki. Każda osoba spersonalizowała swój zbiór, przyozdabiając stronę rysunkami czy napisami. Oczywiście podczas konstruowania planowano, który z przepisów zostanie zrealizowany jako pierwszy.

Zajęcia odbywające się w ramach koła kulinarnego nie tylko przysparzają wielu doznań kulinarnych, ale także poszerzają horyzonty i wzbogacają wiedzę. Młodzi ludzie mają okazję wymienić się doświadczeniem z zakresu gastronomii, ale też w niezobowiązujący sposób pobyć w swoim towarzystwie.

Autor tekstu: Agnieszka Grzenkowicz
Autor zdjęć: Agnieszka Grzenkowicz

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.