• Page contrast

W związku z planem pracy Ogólnopolskiej Kapituły Samorządności Młodzieży OHP oraz działań realizowanych w ramach inicjatywy „Czwartek słodki, nie tylko tłusty”, uczestnicy kształcący się w zawodzie kucharza zorganizowali warsztaty promujące zdrowe odżywianie. Spotkanie odbyło się 24 lutego 2023 roku, w jednostce Hufca Pracy 16-10 w Policach. Uczestnicy przygotowali zdrowy poczęstunek: świeżo wyciskane soki owocowe. Dowiedzieli się też, jak na zdrowie, samopoczucie, kondycję psychiczną i fizyczną wpływa to, jak się odżywiają. Była mowa o tym, jakie składniki i produkty warto wprowadzić do jadłospisu, żeby czerpać z posiłków nie tylko sytość, ale też życiową energię. Warsztaty umożliwiły uczestnikom samodzielne przygotowanie zdrowych napojów oraz poszerzenie wiedzy na temat wartościowego odżywiania.

ZAPO zdrowe odżywianie police 24 02 2023 2

ZAPO zdrowe odżywianie police 24 02 2023 3