• Page contrast

Młodzież ze szczecińskiego Hufca Pracy, z grupy gryfińskiej, wzięła udział w mikołajkowych warsztatach kulinarnych. Zadaniem było pieczenie pierniczków. Warsztaty odbyły się w Kulinarnym Studiu Bazylia w Gryfinie. Po wysłuchaniu krótkiego szkolenia na temat bezpieczeństwa pracy w kuchni uczestnicy wyrobili ciasto. Następnie powycinali je foremkami i pierniki zostały upieczone. Wypieki zostały udekorowane lukrem. A potem nastąpiła najprzyjemniejsza część spotkania: degustacja przy aromatycznej zimowej herbatce. Część słodkości uczestnicy zabrali do domów, żeby pochwalić się swoimi wypiekami i poczęstować bliskich. Na warsztatach młodzież wysłuchała też krótkiego wykładu o świątecznej tradycji pieczenia pierników. Zajęcia były świetną nauką pracy w grupie i okazją  do integracji.

ZAPO pier 2023 2

ZAPO pier 2023 3

ZAPO pier 2023 4