W Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Iwoniczu (Podkarpacka WK) odbyły się 13 i 15 kwietnia 2021 r. praktyczne zajęcia w formie online. Wzięli w nich udział uczniowie klasy pierwszej oraz trzeciej branżowej szkoły zawodowej kształcący się w zawodzie kucharza.
Warsztaty przeprowadziły instruktorki praktycznej nauki zawodu - Dorota Jakubczyk i Ewelina Hejnar. Młodzież miała okazję na żywo wziąć udział „w zdalnym gotowaniu. Prowadzące dokładnie omawiały poszczególne czynności przygotowania potraw, wśród których były: sznycelki rybne z jajkiem sadzonym, pulpety rybne w sosie koperkowym oraz klopsiki drobiowe w sosie serowym z makaronem. Młodzieży przekazano przepisy, aby mogła samodzielnie w domach przygotować wykonane dania. Zajęcia były nie tylko formą nauki, ale przede wszystkim sposobem przygotowania się do egzaminów zawodowych.