Ferie zimowe dla województwa pomorskiego przypadły w tym roku na końcówkę stycznia oraz pierwsze tygodnie lutego. Kadra 11-19 Hufca Pracy w Słupsku, dnia 31 stycznia zorganizowała dla swoich podopiecznych kolejne spotkanie w ramach Akcji Zima.
Tym razem młodzież zebrała się, żeby uczestniczyć w warsztatach kulinarnych. Z dostarczonych wiktuałów wyczarowała piękne, a przede wszystkim smakowite i zdrowe desery owocowe. Podczas przygotowania podwieczorka uczestnicy mogli wykazać się całkowitą indywidualnością. Każdy skupiał się na własnym projekcie kulinarnym. Panowała tu całkowita swoboda i ekspresja. Młodzi ludzie nie mogą się doczekać kolejnych atrakcji zaplanowanych przez kadrę słupskiego hufca.
Wspólna zabawa sprzyjała integracji oraz umożliwiła spędzenie czasu wolnego w ciekawy sposób.
Autor tekstu: Agnieszka Grzenkowicz
Autor zdjęć: Klaudia Białowąs