• Kontrast strony

W Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Krakowie odbył się finał konkursu gastronomicznego „Wielkanoc po krakowsku”. Startowali w nim uczestnicy Hufca Pracy w Krakowie (os. Szkolne).

Rywalizacja odbyła się w trzech kategoriach: kucharz, cukiernik i piekarz. W ostatniej kategorii II miejsce zajął Damian Kozieł uczeń II klasy piekarskiej, odbywający praktyki w Auchan Bora Komorowskiego. Upiekł on tradycyjne chleby z dekoracją oraz świąteczną chałkę. Na uroczystej gali odebrał dyplom i nagrody.

1

Wydarzenie organizowane było po raz dziesiąty. Cieszyło się dużym zainteresowaniem wśród młodzieży, a uczestników i gości wprowadziło w świąteczny nastrój.

Tekst i zdjęcia: Agnieszka Jędrzejek

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.