• Kontrast strony

     Warsztaty kulinarne uczestników hufca w ramach programu autorskiego „Polskie Smaki” – edycja I

436440479 920513319869557 6321891904486033661 n1

     W dniach 18 – 19 kwietnia 2024r. w Malinowym Dworze w Wieluniu odbyły się warsztaty kulinarne w ramach programu autorskiego „Polskie Smaki” – edycja I.  W warsztatach wzięło udział 10 uczestników HP 5-21 w Wieluniu. Zajęcia prowadzone przez znaną w Wieluniu restaurację „Malinowy Dwór”, w której to nasza młodzież odbywa praktyczną naukę zawodu w zawodzie kucharz.

     Zadaniem uczniów było wykonanie pierogów z kapustą i grzybami oraz estetyczne zaprezentowanie swojego dania. Przyrządzone potrawy oceniał właściciel restauracji - pan Marcin Madziara, szef kuchni, pani kadrowa oraz przedstawiciele HP 5-21 w Wieluniu.

     Wszyscy zgodnie stwierdzili, że wszystkie potrawy były jednakowo smaczne i poprawnie przyrządzone, w związku z czym, każdy z uczestników warsztatów otrzymał nagrodę za udział.

Było pysznie i bardzo sympatycznie

Z pewnością nie będą to ostatnie warsztaty kulinarne zorganizowane ku uprzejmości pana Marcina Madziary z Malinowego Dworu.

b1479977 1

 

436467854 920513639869525 4697764082381350369 n

8aacc489 1

436764209 920513719869517 5009163700330712648 n

436467854 920513639869525 4697764082381350369 n

7ccb6cf8 1

437904329 920513689869520 58573410992498364 n

Tekst i foto : Martyna Kościelna – wychowawca HP 5-21 w Wieluniu.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.