Warsztaty kulinarne uczestników hufca w ramach programu autorskiego „Polskie Smaki” – edycja I
W dniach 18 – 19 kwietnia 2024r. w Malinowym Dworze w Wieluniu odbyły się warsztaty kulinarne w ramach programu autorskiego „Polskie Smaki” – edycja I. W warsztatach wzięło udział 10 uczestników HP 5-21 w Wieluniu. Zajęcia prowadzone przez znaną w Wieluniu restaurację „Malinowy Dwór”, w której to nasza młodzież odbywa praktyczną naukę zawodu w zawodzie kucharz.
Zadaniem uczniów było wykonanie pierogów z kapustą i grzybami oraz estetyczne zaprezentowanie swojego dania. Przyrządzone potrawy oceniał właściciel restauracji - pan Marcin Madziara, szef kuchni, pani kadrowa oraz przedstawiciele HP 5-21 w Wieluniu.
Wszyscy zgodnie stwierdzili, że wszystkie potrawy były jednakowo smaczne i poprawnie przyrządzone, w związku z czym, każdy z uczestników warsztatów otrzymał nagrodę za udział.
Było pysznie i bardzo sympatycznie
Z pewnością nie będą to ostatnie warsztaty kulinarne zorganizowane ku uprzejmości pana Marcina Madziary z Malinowego Dworu.
Tekst i foto : Martyna Kościelna – wychowawca HP 5-21 w Wieluniu.