• Kontrast strony

Dnia 12 kwietnia 2024 r. 11-19 Hufiec Pracy w Słupsku wspólnie z panią dyrektor Miejskiego Przedszkola nr 3 w Słupsku zorganizował zajęcia kulinarne.

Nauczyciele oraz dzieci bardzo serdecznie powitali swoich gości. Uczestnicy, pasjonaci cukiernictwa opowiedzieli zgromadzonym dzieciom o czekoladzie – jej właściwościach i rodzajach. Po pogadance edukacyjnej przedszkolaki z każdej z grup przygotowywały owocowo-czekoladowe desery. Dzieci samodzielnie układały owoce na waflach tworząc swoje kompozycje, z niecierpliwością oczekując na uruchomienie czekoladowej fontanny. Chłopcy podgrzaną deserową słodkość nalewali do przygotowanej aparatury. Maluchy z pełną fascynacją w oczach spoglądali na lejący się smakołyk. Dzieci pod opieką wychowawców podchodziły z deserami do płynnej, ciepłej czekolady. Udekorowane owoce stanowiły wyjątkowy przysmak. W trakcie degustacji na sali panowała cisza, świadcząca o przyjemności z posiłku.

Po zajęciach uczestnicy oraz wychowawca otrzymali pisemne podziękowania za udział w inicjatywie. Zarówno dzieciom jak i prowadzącym spotkanie bardzo się podobało.

Autor tekstu: Anna Mularczyk
Autor zdjęć: Anna Mularczyk

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.