• Kontrast strony

W Ośrodku Szkolenia i Wychowania OHP w Tczewie, dnia 18 marca 2024 roku odbył się próbny praktyczny egzamin zawodowy.

Uczestniczyła w nim młodzież OSiW w Tczewie z klas I, II oraz III Szkoły Branżowej I stopnia w zawodzie kucharz. Młodzi kucharze wykonali knedle nadziewane pieczarkami z sosem myśliwskim oraz surówkę z warzyw mieszanych. Ważnym elementem podczas wykonywania potraw był czas, dobór produktów i przypraw, technika obróbki oraz oczywiście smak.

Egzamin poprowadziła Komisja w składzie: Renata Niekurzak – instruktor, Ewelina Kępińska-Lipińska – nauczyciel przedmiotów zawodowych/egzaminator OKE.

Zwieńczeniem był pozytywny wynik wszystkich uczestników biorących udział w egzaminie próbnym z zakresu zdobytej wiedzy praktycznej.

Autor tekstu: Lucyna Jabłońska
Autor zdjęć: Marek Nierzwicki

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.