• Kontrast strony

W Słupsku rozpoczęło się szkolenie zawodowe pn. „Kelner-barista”. W szkoleniu bierze udział 5 osób, wśród nich są uczestnicy 11-23 Hufca Pracy w Słupsku oraz osoby spoza OHP. Organizatorem jest Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Słupsku. Szkolenie potrwa do 30 kwietnia 2024 r. Program obejmuje łącznie 21 godzin zajęć praktycznych i teoretycznych.

Podczas szkolenia jego uczestnicy nauczą się między innymi rozróżniać odmiany kaw, odpowiednio spieniać mleko i poprawnie zaparzać espresso. Będą potrafili również poprawnie nakryć stół pod indywidualne menu stosując się do wszystkich zasad sztuki kelnerskiej. Nauczą się też przenosić talerze i zbierać zastawy, a także dowiedzą się jak przyjąć zamówienie.

Dzięki udziałowi w szkoleniu „Kelner-barista” jego uczestnicy podniosą umiejętności i kompetencje praktyczne zawodowe niezbędne do pracy w zawodzie baristy i kelnera.

Autor tekstu: Anna Kucharska
Autor zdjęć: Anna Kucharska / Andrzej Adamkiewicz

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.